صرفه جویی ۱۲ میلیارد تومانی در روز با احداث خط لوله تابش

معاون وزیر نفت گفت: با احداث خط لوله تابش، صرفه جویی ۱۲ میلیارد تومانی در روز با کاهش هزینه حمل و نقل محقق خواهد شد.

به گزارش اگزیم‌نیوز، جلیل سالاری امروز(شنبه)در مراسم امضای تفاهم نامه خط لوله رفسنجان به مشهد(خط لوله تابش)با حضور وزیر نفت و وزیر اقتصاد، افزود: تمام خطوط فرآورده ها به ری ختم می شود و اگر در این منطقه اتفاقی بیافتد سوخت رسانی در شمال کشور با اختلال مواجه می شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مناطق شمالی کشور حدود ۴۵ درصد فرآورده کشور را مصرف می کند. خط لوله ری به ساری و مشهد ۲۰ میلیون لیتر فرآورده را منتقل می کند که ۶ میلیون لیتر آن در مسیر برداشت شده و مابقی به مشهد می رسد.

سالاری تاکید کرد: با خط لوله تابش مدیریت بحران اتفاق می افتد. همچنین بحث قاچاق فرآورده در این مسیر کنترل شده و این بحران نیز رفع خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مصرف فرآورده های آن منطقه حدود ۱۵ میلیون لیتر است و هزار دستگاه نفتکش این میزان را جا به جا می کند، گفت: ۴۵۰ نفتکش نیز برای صادرات تردد می کند که روزانه ۷ میلیارد تومان هزینه مصرف سوخت است.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: تفاوت انتقال فرآورده با خط لوله و نفتکش ۹ به یک است و ۳ میلیارد تومان اینجا صرفه جویی اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: در مجموع و با کاهش هزینه ها و مسیر انتقال، روزانه ۱۲ میلیارد تومان معادل ۷۳ میلیون یورو در ۱۸۰ روز صرفه جویی اتفاق می افتد.  

سالاری با تاکید بر اینکه این طرح از محل بند (ق) و ماده ۱۲ اجرا خواهد شد، گفت: خط دوله تابش به لحاط امنیت انرژی، کنترل قاچاق و توسعه صادرات به همسایگان شرقی نقش افرین خواهد بود.

به گفته سالاری، ظرفیت این خط لوله ۲۴ میلیون لیتر در روز است.

وی افزود: در حوزه تکمیل زنجیره ارزش و بحث پتروپالایشگاه ها عمده تکمیل زنجیره پتروشیمی خوراک مایع است و این خط لوله می تواند مانند خط لوله اتیلن غرب به توسعه صنایع پایین دستی در شرق کشور کمک کند.

با احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی از رفسنجان تا مشهد مقدس، اهدافی چون تامین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور (استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی)، کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های حمل، تسهیل صادرات فرآورده به کشورهای همجوار، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جاده‌ای و ایجاد کریدور انتقال شمال-شمال شرق و جنوب- شمال شرق محقق خواهد شد.

براساس این خبر ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی در این خط لوله ۱۵۰ هزار بشکه در روز است و مسیر احداث خط لوله از رفسنجان تا مشهد مقدس نیز از سه استان کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول ۹۴۸ کیلومتر عبور خواهد کرد.

همچنین لازم به ذکر است که دراحجام کار این طرح، احداث ۲ تلمبه خانه و ۳ پایانه نیز تعریف شده است.

گفتنی است، میزان برآورد اولیه سرمایه‌گذاری در این طرح، ۳۷۲ میلیون یورو است.  

کد خبر 49673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 6 =